Başlangıç Tarihi: 11.11.2017
Saati: 15.00
Yerleşke: Kapadokya Yerleşkesi
Yapılacağı Yer: Güray Müze
Bitiş Tarihi: 20.11.2017
Etkinlik Türü: Sergi
Düzenleyen Birim: Sağlık Kültür ve Spor Birimi 
Sergide Yeralacak Ressamlar:
  • Nurdan Karasu Gökçe
  • Nazım Mammadov
  • Adnan Öztürk
  • Semiha Atayakulol Yılmaz
Açılış Kokteyli: 11 Kasım 2107, Saat 15.00

Prof. Dr. Nurdan Karasu Gökçe Kimdir?
Gazi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Resim-İş Eğitimi (Resim) Bölümü’nden mezun olan (1990) sanatçı lisansüstü eğitimine Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğrenim bursu ile gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nde devam etmiştir (1991). Claremont Graduate School, Fine Arts Department’dan master derecesi ile mezun olmuş (1994); Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde “Işık ve Renk ile Tinsel ve Düşüncel Mekânlar Yaratma” konulu çalışması ile Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden sanatta yeterlik almıştır (2004). 2008 yılında doçentliğini alan Karasu Gökçe, 2013 yılında profesör olmuştur.
Sanatçı küratörlüğünü Dr. Necmi Sönmez’in yaptığı 22. Günümüz Sanatçıları İstanbul Sergisi’nde Platin Çivi Düzenleme Pleksi yerleştirme çalışmasıyla Akbank Özel Ödülü’ne layık görülmüş (2003); 32. DYO Resim Yarışmasında İsimsiz-pleksi çalışmasıyla sergileme almıştır (2006-2007). Yerleştirme ve tuval üzerine karışık teknik çalışmalar yapan sanatçı yurtdışı ve yurtiçinde birçok karma sergi, bienal ve fuara katılmış; kişisel sergiler açmıştır. Bunlar arasında 2017 3. Büyük Efes Sanat Günleri, 2016 “Sanat Üretenler Sanat Öğretenler 2”, Türkiye İş Bankası İş Sanat Kibele Galerisi, İstanbul; 2011 Contemporary İstanbul, “Resim Ve Heykel Müzeleri Derneği Günümüz Sanatçıları 30. Yıl Sergisi, İstanbul Kültür Merkezi, İstanbul; 2011 “Resim Ve Heykel Müzeleri Derneği Günümüz Sanatçıları 30. Yıl Sergisi, 21-28 Haziran, Akbank Sanat, Beyoğlu- İstanbul; 2011 yılında küratörlüğünü Seyhan Boztepe’nin yaptığı “Ortaklık Durumu”: “İsimsiz” 12. İstanbul Bienali Paralel etkinlikler; Hünnap Han ve Cabinin (Çanakkale Bienali İnisiyatifi) Hünnap Han Adatepe, Küçükkuyu, Çanakkale; 2011 "Spirit Versus Persona" Odakule Art Gallery, İST; 2011 yılında “First Modern Art Exhibition Of Turkish Painters In Romania”, Bucharest Municipal Museum, Bükreş, Romanya; 2009 yılında “Art in Mind”, The Bricklane Gallery, Londra, İngiltere; 2009 Bienella Internazionale Dell’Arte Contemporanea”, Firenze - Fortezza Da Basso, Floransa, İtalya; 2007 yılında küratörlüğünü Denizhan Özer ve Seyhan Boztepe’nin yaptığı “Borderlıne-Sınır Çizgisi”, Municipality of Çanakkale 44th International Troy Festival; 2006-2007 yıllarında “32. DYO Resim Yarışması Sergisi”; 2005 yılında “Paper 2005”, Dobrich Gallery, Dobrich, Bulgaristan; 2005 yılında “Sır-Zaman: Türkiye Ve Kore’den Sanat”, Çankaya Belediyesi, Çağdaş Sanatlar Merkezi, Ankara; 1994 yılında küratörlüğünü SAGA’nın yaptığı Michael B. Kohn ve Jan Turner-Colborn sponsor olduğu, “Get Back”, Kohn Turner Galerisi, Los Angeles, CA, ABD; 1994’de “Al İpek/Red Silk”, Claremont Graduate School, East Gallery, Claremont,CA, ABD sayılabilir. Özel koleksiyonların yanısıra sanatçının çeşitli kurum ve kuruluşların koleksiyonlarında da eserleri bulunmaktadır.
Kişisel ve Karma Sergilerinden Bazıları:

2017 “3. Büyük Efes Sanat Günleri”, İzmir
2016 “Sanat Üretenler/Sanat Öğretenler 2” İş Kibele Sanat Galerisi, İstanbul
2015 “Luvi”, Lebriz.Com Online Sergi
2015 “Tinselliğin Kırmızı Havarileri”, Kişisel Sergi, Galerımosa, Kayseri
2012 "Light & Space", Kişisel Sergi, Niş-Art Galeri, İstanbul
2012 "Duyuş, Düşünme, Hissetme, Sezgi", Kişisel Sergi, Parme Sanat Galeri, Ankara
2011 "Spirit Versus Persona", Kişisel Sergi, ISo Odakule Sanat Galerisi, İstanbul
2011 "I. Uluslararası İzmir Sanat Bienali", Bienal, Niş-Art Standı, İzmir
2011 "First Modern Art Exhibition Of Turkish Painters in Romania", Karma Sergi, Bükreş, Romanya
2011 "Ortaklık Durumu”, “ İsimsiz” 12. İstanbul Bienali Paralel Etkinlikler; Hünnap Han ve Cabinin (Çanakkale Bienali İnisiyatifi) ", Karma Sergi, Çanakkale
2009 “Biennale Internazionale Dell’arte Contemporanea”, Firenze - Fortezza Da Basso, 2009, İtalya
2009 “Art In Mind”, The Bricklane Gallery, London, İngiltere
2007 “Mavi-Su”, Egeart, 5–25 Aralık 2007, İzmir
2007 “Rengin Işığı ve İçten Dışa Tinsellik”, Kişisel Sergi, Orta Anadolu Fabrikası, Demir Karamancı Kültür Merkezi Sanat Galerisi, Kayseri.
2007 “Borderline-Sınır Çizgisi”, 44th International Troy Festival, Kuratör: Denizhan Özer, Çanakkale.
2006 “32. DYO Resim Yarışması Sergisi”, İstanbul, Ankara, Eskişehir, İzmir
2005 “TİSVA: I. Uluslararası Türkiye Grameen Mikrokredi Sanat Bienali”, Necatibey Ankara Devlet Güzel Sanatlar Galerisi ve Kızılay Milli Piyango Talih Kuşu Sergi Salonu, Ankara
2005 “Sır-Zaman: Türkiye ve Kore'den Sanat” (Uluslararası), Çankaya Belediyesi, Çağdaş Sanatlar Merkezi, Ankara (Katalog)
2005 Paper 2005, Dobrich Gallery, Bulgaristan
2003 22. Günümüz Sanatçıları İstanbul Sergisi (Jürili), Akbank Kültür Sanat Merkezi, İstanbul. (Katalog)
1994 “Get Back”, Kurator Saga, Sponsor Michael B. Kohn ve Jan Turner Colborn, John Turner Sanat Galerisi, Los Angeles, CA, ABD
1994 “Hot Crop”, Kurator Prof. Dr. Jeanne Willette, Sponsor Stuart Katz, East & West Galerileri, CGU, Claremont, CA, ABD
1994 “Al İpek/Red Silk”, East Gallery, Claremont Graduate University, CA, ABD.
Aldığı Ödüller:
2003 Akbank Özel Ödülü, 22. Günümüz Sanatçıları İstanbul Sergisi
2006 32. DYO Resim Yarışmasında sergileme
1990 MEB Yurtdışı Lisansüstü Eğitim Bursu (Birincilik), Amerika Birleşik Devletleri
Yayınları:
2016 Resim Nasıl Okunur: Eski Ustalardan Dersler, Çevirenler: Nurdan Karasu Gökçe, Serap Yüzgüller, Hayalperest Yayınevi.
2013 Desen I: Temel İlkeler ve Teorik Bilgiler, N. Gökçe, Nazım Mehmet, Hayalperest Kitap, Ankara 2013, Dağıtım: Yorum Sanat
2013 Desen II: Uygulama Teknikleri ve Pratik Öneriler, N. Gökçe, Nazım Mehmet, Hayalperest Kitap, Ankara 2013, Dağıtım: Yorum Sanat
2007 Desende Işık ve Gölge, N. Gökçe, Nazım Mehmet, NetForm Matbaacılık, Kayseri 2007, Dağıtım: Yorum Sanat
2007 Desen Teknik ve Malzemeleri, N. Gökçe, Nazım Mehmet, NetForm Matbaacılık, Kayseri 2007, Dağıtım: Yorum Sanat
Yapıtların Açıklaması:
Çalışmalarında iki veya üç boyutta ışık ve rengi keşfeden ve boşluğu tanımlayan ışık sanatı ile çalışmaktadır. Çalışmaları rengin insanlar üzerindeki hem psikolojik hem de fizyolojik etkilerine dayanmaktadır. Sanatçıya göre ışık ve renk ruh halimizi, enerjimizi ve hatta fiziksel sağlığımızı dönüştüren frekanslardır. Yoğunlaştığı konu, duygusal boyutta izleyicileri yeni bir karşılaşma düzeyine taşıyan ve deneyimlenebilen ışık ve renk sanatı yaratmaktır. Spot ışıkları ile aydınlatılan, zaman zaman havada yüzer gibi asılı duran, iki veya üç boyutlu pleksi-glass yüzeylerden geçen renk ve imgeler, izleyenin algısıyla bütünleştirerek onu işin bir parçasına dönüştürmektedir. Böylece izleyen onu çevreleyen ışık ile bir renk formunu tecrübe etmektedir. Işığın doğasında olan tinsel olma durumu, çalışmanın monokrom renklerinde izleyenin alımlama gücüne var olma nedenini teslim eder. Çalışmalarının en kritik ve önemli unsurlarından biri de mekân içinde sessizliği yakalamaktır. Bu durum alımlayanı sanatçının biçem kaygısından uzaklaştırarak, yapıtın tinsel bütünlüğünü duyumsatabilme çabası olarak görülebilir.

Renk ruh halinin, fiziksel dünyanın, bütün algılamamızın özüdür. Renk, ister paletten alınmış olsun ister propaganda olarak konuşlandırılmış olsun, algı kapılarını açarak sanatta sadece bir unsur olarak değil, aynı zamanda bir fikir olarak merkezi olma durumuyla önem taşır. Karasu Gökçe’nin çalışmaları, çağdaş sanatta anlamın ve renk kullanımının tanım ve tartışmalarını kucaklamaktadır. Sanatçının çalışmalarında manevi gerçeğe ilişkin inançlar ve belirli renklerin bilimsel geçerliliği, readymade-color kullanımı, kitlesel olarak üretilen ve standartlaştırılmış ticari bir ürün gibi heyecana yol açar.
Karasu Gökçe bu çalışmalara Kaliforniya’da Güzel Sanatlar alanında lisansüstü eğitimi esnasında James Turrell'in sanat yapıtlarını gördükten sonra başlamıştır; Güney Kaliforniya çıkışlı Işık ve Mekân Hareketi -veya Işık ve Derinlik Hareketi- ve bu hareketin Turrell’in de aralarında olduğu Peter Alexander, Craig Kauffman, Robert Irwin gibi sanatçıları diğer referanslarıdır.
Nazım Mammadov Kimdir?
1964 Azerbaycan Bakü’de doğdu. Azerbaycan Devlet Azim Azim-Zade Ressamlık Mektebi, Resim ve Çizim Eğitimi Bölümü’nden mezun olarak resim öğretmeni diplomasını aldı (1983). Azerbaycan Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde Grafik Bölümü’nü bitirdi (1990). Aynı okulda Kitap Tasarımı ve İllüstrasyon Atölyesi’nde yüksek lisans yaptı (1992). Azerbaycan Devlet Ressamlar Birliği Üyesi oldu (1996). 1997 yılında Türkiye’ye yerleşerek Erciyes Üniversitesi Resim Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak göreve başladı.
Sanatçı bir aileden gelen Nazım Mehmet yurtiçi ve yurtdışında 26 kişisel ve 65 karma sergi açtı ve eserleri Türkiye, Azerbaycan, ABD, Almanya, İtalya, Danimarka, Lichtenstein, Rusya, Ukrayna, Litvanya, İsrail'deki çeşitli koleksiyonlarında yeralmaktadır.
2009 yılında Floransa Sanat Bienali'nde yeralan sanatçı aynı yıl "Moskow İnternational Festival of Art" sanat etkinliğinde Özel Jüri Ödülü aldı. 2010 yılında "London 3. ART BIENNIAL", Art Addiction Medial Museum tarafından "The Legend" eseri Diploma of Excellence - Onur Ödülüne layık görüldü.
Eserleri "100 International Contemporary Masters", Santa Barbara, USA, 2009; "MASTERS - 100 Contemporary Artists", Londra, İngiltere, 2008; "TRENDS -125 Contemporary Artists", Londra, İngiltere, 2008; "NY ARTS" New York, USA, 2009 ve 2010 yıllarında sergilenen sanatçı çok sayıda katalog ve sanat dergilerinde yeraldı.
Nazım Mehmet'in "Desende İnsan Figürü", Prof. Nurdan Karasu Gökçe ile birlikte "Desen Teknik ve Malzemeleri", "Desende Işık ve Gölge", "Desen Sanatı Temel İlkeler ve Teorik Bilgiler", "Desen Sanatı Uygulama Teknikleri ve Pratik Öneriler" kitapları yayınlanmıştır.
Sanatçı halen Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Resim Bölümü Öğretim Görevlisi olarak görevine devam etmektedir.
Kişisel Sergileri:
2007 “Atatürk” Konulu Resim Sergisi, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Kayseri
2007 Orta Anadolu T.A Ş. Demir Karamancı Kültür Merkezi, Kayseri
2006 “Metafizik Dünyalar” ,E.Ü. GSF, Prof. Dr. Zafer Bayburtluoğlu Sergi Salonu, Kayseri
2006 Selçuk Üniversitesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi, Konya /katalog/
2003 Türkiye İş Bankası İzmir Sanat Galerisi, İzmir
2003 Ankara Şehir Kulübü Sanat Galerisi, Ankara
2002 Ankara Şehir Kulübü Sanat Galerisi, Ankara
2000 Türkiye Kalkınma Bankası Sanat Galerisi, Ankara
2000 Sabancı Kültür Sitesi, Kayseri
2000 “Fierra” Sanat Galerisi, Mersin
1999 Sabancı Kültür Sitesi, Kayseri
1998 “Türksan Sanat Merkezi” Kayseri
1998 Akbank Sanat Galerisi, Adana
1998 Ticaret ve Sanayi Odası Sanat Galerisi, Mersin
1997 “N Club” Sanat Galerisi, Bakü, Azerbaycan
1997 M/M Ticaret Merkezi Sanat Galerisi, Bakü, Azerbaycan
1993 Bakü Sanat Merkezi Sanat Galerisi, Bakü, Azerbaycan
1993 “M/M Ticaret Merkezi Sanat Galerisi, Bakü, Azerbaycan
1992 “Schiraz” Sanat Galerisi, Berlin, Almanya
1992 “M/M Ticaret Merkezi Sanat Galerisi, Bakü Azerbaycan
1991 “Schiraz” Sanat Galerisi, Berlin, Almanya
1990 Bakü Sanat Merkezi Sanat Galerisi, Bakü, Azerbaycan
1989 “Desen Sergisi” EGM Resim Bölümü Sanat Galerisi, Bakü, Azerbaycan
Karma Sergiler:
2008 “Yaz Karması Koleksiyon Sergisi 1”, Abra Sanat Galerisi, İstanbul
2008 “Gökkuşağı Yolcuları”, Abra Sanat Galerisi, İstanbul
2008 “İz Bırakanlar”, Abra Sanat Galerisi, İstanbul
2008 “Rüzgârla Gelenler”, Abra Sanat Galerisi, İstanbul
2008 “ I Ulusal Suluboya Resim Yarışması” İzmir Resim Heykel Müzesi-Konak, İzmir
2008 “Düş ve Gerçek”, Abra Sanat Galerisi, İstanbul
2008 “Güneşe Doğru-2”, Abra Sanat Galerisi, İstanbul
2008 Karma Resim Sergisi, Azerbaycan Büyükelçiliği, İstanbul
2007 “Yol Üç” Ulusal Karma Resim Sergisi, Çağdaş Sanatlar Merkezi, Ankara
2007 “Yol Üç” Ulusal Karma Resim Sergisi, Erciyes Üniversitesi, GSF, Prof. Dr. Zafer Bayburtluoğlu Sergi Salonu, Kayseri
2007 “50 Yıl Buluşması” Marmara Üniversitesi, GSF, Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Kültür Merkezi, İstanbul
2006 “Rotary Kulübü” Resim Sergisi, Sabancı Kültür Sitesi, Kayseri
2006 II Uluslararası Katılımlı “Melita’dan Battal Gazi’ye Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat-Günleri, Malatya, Katalog
2006 “Kafdağı’nın Kaybolan Dilleri” Adana Kafkas Kültür Derneği, Katalog
2006 İl Kültür Müdürlüğü Sanat Galerisi. Kayseri
2006 ÖYP Üniversiteleri Güzel Sanatlar Fakülteleri 3.Karma Resim Sergisi Erciyes Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Kayseri.
2005 “TİSVA: I Uluslararası Türkiye Grameen Mikromedi Sanat Bienali” Ankara Devlet Güzel Sanat Galerisi, Ankara, Katalog
2005 I Ulusal Resim Yarışması, İnönü Üniversitesi, Malatya, Katalog
2005 “Art Forum: Ankara Plastik Sanatlar Fuarı” AKM, Ankara, Katalog
2005 I Uluslararası Katılımlı Melita’dan Battal Gazi’ye Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat-Günleri, Malatya, Katalog
2005 ÖYP Üniversiteleri Güzel Sanatlar Fakülteleri Karma Resim Sergisi Selçuk Üniversitesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi, Konya, Katalog
2003 E.Ü. Öğretim Elemanları Sergisi, Sabancı Kültür Sitesi, Kayseri, Katalog
2002 “Resim ve Heykel Sergisi” Hacı Nuri Konak, Avanos
2002 E.Ü. Öğretim Elemanları Sergisi, Sabancı Kültür Sitesi, Kayseri
2000 Kültür Bakanlığı Sanat Galerisi, Ankara
1999 Azerbaycan Ressamları Sergisi, Azerbaycan Büyükelçiliği, Ankara
1999 Sanatçılar Vakfı Sanat Galerisi, Ankara
1998 “Cumhuriyetin 75 Yıl Döneminde” Resim Yarışması, Kayseri, l Ödülü
1998 “Cumhuriyetin 75 Yıl Döneminde” Resim Sergisi, Kayseri
1997 “Casino Cosmos”, Bakü Azerbaycan
1997 “Paul Gauguin Club” Bakü, Azerbaycan
1996 Azerbaycan-Türkiye Kaynaşma Adına Resim Sergisi, Bakü, Azerbaycan
1995 “East Club” Bakü, Azerbaycan
1992 “Bakü Sanat Merkezi’nin Kültür ve Sanat Günleri”, Fransa
1991 “Karma Resim Sergisi” Münih, Almanya
1992 “Bakü Sanat Merkezi’nin Kültür ve Sanat Günleri”, ABD
1989 “Grafik-89” , Devlet Resim Galerisi, Bakü, Azerbaycan, Katalog
1989 “Nevruz-89” , Devlet Resim Galerisi, Bakü, Azerbaycan, Katalog
1988 “Bakü Sanat Merkezi’nin Kültür ve Sanat Günleri” Moskova, Rusya
1988 “Güvercin” Çocuk Dergisi Ressamların İllüstrasyon Sergisi, Bakü, Azerbaycan
1988 “Sanat Akademisi Öğrencileri I Sergisi”, Bakü, Azerbaycan, Katalog
1987 “Genç Ressamlar Sergisi” Bakü, Azerbaycan
1986 “Sanat Akademisi Öğrencileri II Sergisi”, Bakü, Azerbaycan, Katalog
1985 “Suluboya Sergisi” Bakü, Azerbaycan
Uluslararası Jürili Online Sergiler:
2008 ART NOW 3 GLOBAL ART ANNUAL
2008 iBIENNAL of Contemporary Art of Artoteque.com
2008 ART TIME 2 JURIED Annual of Contemporary Art
Yeraldığı Yayınlar:
Metafizik Dünyalar / Metaphysical Worlds “ Sanatçı Kataloğu NetForm Matbaacılık A.Ş. 2007, Kayseri
MASTERS - 106 Contemporary Artists ISBN: 9789189685185, 2008, Editor Petru RUSSU, MWOA / MOT. London, England
“TRENDS -132 Contemporary Artists” ISBN: 9789189685185, 2008, Editor Petru RUSSU, MWOA / MOT. London, England
“NY ARTS” 2008, NY Arts 473 Broadway,7th Floor, New York, NY 10013, USA
Yayınlar/Eğitim Kitapları:
“Desende İnsan Figürü” Nazım Mehmet. NetForm Matbaacılık A.Ş.2006, Kayseri
“Desende Işık ve Gölge” Nurdan Karasu Gökçe, Nazım Mehmet NetForm Matbaacılık A.Ş. 2007, Kayseri
“Desen Teknik ve Malzemeleri” Nurdan Karasu Gökçe, Nazım Mehmet NetForm Matbaacılık,2007, Kayseri
Yayımlar/Çocuk Kitapları
2006 “Çocuk ve Sihirbaz”, “Padişah ve Kız”, “Cesaretin Sırrı”, “Sihirli Yılan”, “Padişahın Altın Saçlı Kızı”, illüstrasyon ve tasarım, Papatya Yayıncılık Eğitim Grubu, İstanbul 2007
“Çocuk Kitapları Dizisi”, 10 kitaplık set, illüstrasyon ve tasarım, Koza Yayıncılık ve Ticaret A.Ş, Ankara 2008
“Yeni bir Hayat”, illüstrasyon, Koza Yayıncılık ve Ticaret A.Ş. Ankara
Prof. Dr. Adnan Öztürk Kimdir?
1960 yılında Sivas'ta doğdu. 1983’te Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun oldu. 1987 yılında Ağız Diş Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim Dalı’nda doktora programını tamamladı ve 1989’te doçent olarak atandı. 1996 yılında profesörlüğe yükseltildi. 1997-2004 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde dekan olarak görev yaptı. 2008 yılında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde öğretim üyeliği, 2010-2013 yılları arasında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde dekanlık yaptı. Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde halen öğretim üyesi olarak akademik çalışmalarına devam etmektedir.
Sanatsal Çalışmaları:
1999-2004 yılları arasında Orhan Cebrailoğlu Sanat Atölyesi'nde yağlı boya/desen çalışmalarını sürdürdü. 2008 yılından bu yana ise çalışmalarına Ankara'da bulunan atölyesinde devam etmektedir.
Kişisel Sergileri:
2005 Resim Sergisi, TESK Sanat Galerisi, Ankara
2007 Resim Sergisi, 4. Hepato Gastroenteroloji Kongresi, Susesi Otel, Antalya
2008 Resim Sergisi, 9. Viral Hepatit Kongresi, Susesi Otel, Antalya
2008 Resim Sergisi, Tarihi Gazi Mehmet Paşa Hamamı, Prizren - Kosova
2008 Resim Sergisi, Vakıfbank İstanbul Bölgesi Fuayesi, Levent-İstanbul
2008 Resim Sergisi, 5.Hepato Gastroenteroloji Kongresi, Sungate Port Royal Hotel, Beldibi - Antalya
2009 Resim Sergisi, 6.Hepato Gastroenteroloji Kongresi, Gloria Golf Resort, Belek - Antalya
2010 Resim Sergisi, 7.Hepatogastroenteroloji Kongresi, Gloria Golf Resort, Belek - Antalya
2010 Resim Sergisi, Milli Piyango Talih Kuşu Sanat Galerisi, Kızılay - Ankara
2011 Resim sergisi, 8. Hepatogastroenteroloji Kongresi, Starlight Hotel ve Kongre Merkezi, Manavgat
2012 Resim Sergisi, 17.Ege Dişhekimleri Odaları Uluslararası Bilimsel Kongre ve Sergisi, Sueno Beach Otel, Antalya
2012 Resim Sergisi, Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi, İstanbul
2013 Resim Sergisi, TBMM Mustafa Necati Kültür Evi, Ankara
2013 Resim Sergisi, 10. Hepatogastroenteroloji ve 1. Hepatogastroenteral Cerrahi Kongresi, Kaya Artemis Resort, Kıbrıs
2013 Resim Sergisi, Nata Vega Outlet, Ankara
2014 Resim Sergisi, T.C. Havana Büyükelçiliği Konsolosluk Şubesi, KUBA
2014 Resim Sergisi, ‘’11. Ulusal Hepato Gastroenteroloji Kongresi’’, ‘’14. Uluslararası Avrasya Gastroenteroloji ve Cerrahi Kongresi’’ ve ‘’2. Ulusal Gastroenteroloji Cerrahisi Kongresi’, Kaya Artemis Resort, KKTC.
2014 Resim Sergisi, Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi, İstanbul
2015 Resim Sergisi, TESK Sanat Galerisi - Ankara
2015 Resim Sergisi, 12. Ulusal Hepato Gastroenteroloji Kongresi, NG Güral Otel, Afyonkarahisar
2017 Resim Sergisi, MOSA Sanat Galerisi, Kayseri
Karma Sergiler
2001 Karma Resim Sergisi, Konya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Konya
2002 Karma Resim Sergisi, Hilton Oteli, Konya
2003 Karma Resim Sergisi, Hilton Oteli, Konya
2007 Karma Resim Sergisi, Vakıfbank Sanat Galerisi, Ankara
2007 Türk Silahlı Kuvvetleri Eğitim Vakfı Kuruluşunun 50. Yılı Karma Fotoğraf Ve Resim Sergisi, Çağdaş Sanatlar Merkezi, Ankara
2007 Karma Resim Sergisi, Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi, Ankara
2008 Karma Resim Sergisi, İç Hastalıkları Günleri, Hilton Oteli, Ankara
2009 Karma Resim Sergisi TESK, Ankara
2011 Yedi Rengin Işığı Sanat Oluşumu ‘Türkiye’de Ressamlar Buluşması‘, Ankara TCDD Demiryolları Müzesi ve Sanat Galerisi, Ankara
2011 “Farklar Farklılıklar” Resim Heykel Seramik Karma Sergisi, Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi, Ankara
2011 1.Uluslararası Resim Heykel Gravür Fotograf Sergisi, Ankara Üniversitesi Kültür ve Sanat Evi, Ankara
2015 2013-2014 Sergisi, TBMM, Mustafa Necati Kültür Evi, Ankara
2015 “Farklar Farklılıklar” Resim Heykel Seramik Karma Sergisi, T.C. Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi, Ankara
2015 “Sanatçı Yüreği Engel Tanımaz” Resim Sergisi, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi, Adana
2017 Abay Sanat Galerisi, İstanbul
Yapıtların Açıklaması:
- Süpriz Hayaller: Adnan Öztürk empresyonist üslupla tuvaline aktardığı çalışmalarıyla sanatseverlerin yakından tanıdığı bir isim. Öztürk, dış dünyaya ait olanı; ışığı, renkleri, tepkileri, hüzünleri işlerken yakalanan anlık konuları resmediyor. Birçok başarılı sergiye imza atmış Öztürk’ün tuvalinde ağaçlar, nehirler, çiçekler hatta mevsimler bile geometrik şekillerinin veya tanımlarının dışına çıkarak farklı bir anlam ve yapı kazanıyor. Sanatçının tablolarında kendine özgü üslubu içinde yer alan manzaralar ve figürler özgün bir anlayış içinde sunuluyor. Bu sunuş açısıyla sanatçının resimleri izleyicide farklı bir anlatım olanağı aracılığı ile oluşturulan renk arayışları olarak gözleniyor. Adnan Öztürk’ün bu anlayışı izleyiciyi bir bilinmez aracılığı ile sürpriz bir hayale sürüklüyor, Bu hayalin içinde izleyici, sorgulamaksızın denizde kırmızıyı, ağaçta turuncuyu aramaya başlayabiliyor.
- Güzel Gözlü Atlar: Algıların hisler ve duygular aracılığı ile olağan hallerinden evrimleşerek farklı anlatım olanakları aracılığı ile görsel bir şölene dönüştüğü Adnan Öztürk tablolarında en belirgin figür atlar. Öztürk’ün tablolarında çiçekli tarlaların ortasında güzel gözleriyle uysal uysal size bakan bir atla veya yelelerini rüzgâra teslim etmiş hırçın bir yılkı atıyla karşılaşmanız mümkün. Öztürk, atlarla bağını Kafkasya kökenli oluşu, genleri ve öz kültürüyle açıklıyor ve ekliyor: “Tekniğimde ve kullandığım renklerde elbette ki bir kendine özgüllük söz konusu. İnsanın içinde ne varsa resmine o yansıyor. Benim resimlerimde yumuşaklık yoğun bir duygu. Doğa ise genel temalarım arasında ön sıralarda yer alıyor. Doğayı, hayvanları çok seviyorum. Çok sevdiğim bir şeyin resmini yaparken adeta kendimden geçiyorum ve o resim bittiğinde istediğim gibi olursa, çok zevk alıyorum”
Semiha Atayakulol Yılmaz Kimdir?
1965 yılında Ankara'da doğan sanatçı A.Ü.İ.F. Kamu Yönetimi'nden mezun.1994-98 yıllarında İsviçre'de Inlingua Sprach Schule ve Bern Üniversitesi’nde Almanca eğitimi aldı. Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Galerisi'nde (Sivas-İzmir) sanat eğitimi aldı. Ülkü Ünal, Seba Uğurtan ve Mustafa Ayaz'ın öğrencisi olan Kültür Bakanlığı’nca sanatçı belgesi verilen, 5’i kişisel 30'u aşkın sergide yeralan 2011-2013 İzmir Bienallerine katılan sanatçının eserleri, yurtiçi ve yurtdışında özel koleksiyonlarda yeralmaktadır.

https://www.kapadokya.edu.tr/etkinlikler/kavram-nesne-ve-figure-dair

Comments

Popular Posts